تزئین مجلسی و زیبای شله زرد -آکا

شله زرد یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین دسرهای ایرانیه که خانواده های ایرانی معمولا توی ماه رمضون یا برای نذری دادن از اون استفاده میکنن ..

به گزارش آکاایران: طرز تهیه شله زرد رو حتما خیلی هاتون بلدید , میریم سراغ تزئیناتی که برای این دسر خوشمزه میشه انجام داد ..

مواد لازم : برنج نیم دانه یک پیمانه .. آب ۵ پیمانه .. شکر ۲ پیمانه .. زعفرون دم کرده یک چهارم پیمانه .. گلاب یک دوم پیمانه .. هل ساییده شده کمی .. دارچین و خلال پسته و بادوم به میزان دلخواه .. کره یک قاشق غذاخوری

برنجتون رو که از قبل خیس کردید داخل آب جوش قابلمه بریزید .. بهتره از برنج نیم دانه استفاده کنید ولی اگه نبود هم مهم نیست از همون برنج معمولی استفاده کنید .. نیم دانه بودن برای این هست که برنج زودتر و بهتر بپزه ..

وقتی برنج ها پخت و به قل قل افتاد شکر رو اضافه کنید .. مقدار شکر سلیقه ای هست ( میتونه کمی بیشتر یا کمی کمتر باشه ) .. نیم ساعت صبر کنید تا برنج پخته بشه .. گاهی باید هم بزنید تا ته نگیره ..

در مرحله بعدی کره و زعفرون و هل رو اضافه میکنیم .. نکته مهم در مورد هل این هست که برای اینکه رنگ شله زردتون تیره نشه باید عصاره هل رو بهش اضافه کنید یا هل رو دم کنید و توی شله زرد بریزید ( میتونید از عرق هل هم استفاده کنید )

معمولا دو سه ساعتی طول میکشه تا شله زرد کاملا جا بیفته و پخته بشه .. استفاده از یه دمی هم برای بهتر جا افتادن شله زرد توصیه شده ..

در مرحله آخر گلاب رو اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه ظرف رو از روی حرارت بردارید .

– نکاتی که برای داشتن یه شله زرد خوب باید رعایت کنید :

شکر رو به برنج نپخته اضافه نکنید .. برنج باید پخته شده باشه بعد شکر رو اضافه کنید

غلظت شله زرد باید به حدی باشه که اگه یه قاشق از اون رو توی ظرفی ریختید کاملا پخش نشه و کمی قوام داشته باشه

اگه از خلال بادوم داخل شله زرد خوشتون میاد میتونید یک ساعت آخر خلال های بادوم رو به شله زرد اضافه کنید تا خلال ها نرم و پخته بشه

همیشه برای پخت شله زرد این نسبت رو رعایت کنید .. شکر دو برابر برنج و آب ۵ برابر اون هست .

نکته بعدی این هست که حتما از قبل برنجتون رو خیس کنید ..

برای تست کردن میزان شیرینی شله زرد کمی از اون رو داخل ظرف بریزید و صبر کنید تا خنک بشه بعد اون رو بچشید .. شیرینی شله زرد رو وقتی داغه نمیتونید درست تشخیص بدید .

گلاب و هل رو همیشه آخر کار به شله زرد اضافه کنید تا عطرش موندگارتر بشه ..

اضافه کردن کره رو اصلا فراموش نکنید .. دقت کنید حتما کره اضافه کنید نه روغن .. هم خوشمزه ترش میکنه و هم باعث میشه بعد از سرد شدن روی شله زرد ترک نخوره ..

خوب حالا میریم سراغ بخش دوست داشتنی کار یعتی تزئین ظرف های شله زرد ..

برای تزئین از پودر دارچین .. خلال پسته و بادوم .. پودر گل محمدی و پودر گردو و خلاصه انواع مغزیجات میتونید استفاده کنید ..

پودر دارچین رو میتونید با مقدار خیلی خیلی کمی کره آب شده مخلوط کنید و بعد از اون برای تزئین استفاده کنید . با این کار رنگ دارچین تیره تر میشه و از پراکنده شده و پخش شدن دارچین روی شله زرد جلوگیری میشه ..

دقت کنید موقع تزئین شله زرد خیلی داغ نباشه صبر کنید تا خنک بشه و بعد کار تزئین رو شروع کنید ..

برای تزئین میتونید از انواع شابلون هایی که در بازار برای اینکار هست استفاده کنید یا طرح رو از خودتون روی کار پیاده کنید .. طرحهای بته جقه معمولا برای شله زرد که یه دسر ایرانی هست خیلی مناسب و شیکه !

,[categoriy]

همون طور که در تصویر بالا میبینید با استفاده از بادوم درسته ! گلهای زیبایی میشه روی کار ایجاد کرد .. خلال های بادوم و پسته رو هم میشه کنار هم قرار داد و ستاره و گل درست کرد ..

,[categoriy] ,[categoriy] ,[categoriy] ,[categoriy] ,[categoriy] ,[categoriy] ,[categoriy] ,[categoriy]

روش درست کردن شله زرد قالبی :

همه مراحلش مثل دستوری هست که ابتدای کار گفتم با این تفاوت که باید دو قاشق غذاخوری ژلاتین رو در کمی آب سرد حل کرده و سپس به روش بن ماری اون رو آماده کنید ( درست مثل وقتی میخوایم دسر درست کنیم ) و در مرحله آخر ژلاتین رو به شله زرد اضافه میکنیم ..

گفته شده برای شله زرد قالبی مقدار شکر رو کمی بیشتر بریزید ..

شله زرد رو در قالب بریزید و بعد از ۶ ساعت یا بیشتر اون رو از یخجال خارج کرده و در ظرف سرو برگردونید و روی اون رو با دارچین و خلال تزئین کنید .

,[categoriy]

برای شله زرد قالبی میتونید از روش دو رنگ استفاده کنید یعنی قبل از اینکه زعفرون رو اضافه کنید مقداری از شله زرد سفید رنگ رو داخل ظرف دیگه ای بریزید تا شله زرد دو رنگ داشته باشید و بعد از پخت ابتدا شله زرد زعفرونی رو داخل قالب بریزید و داخل یخچال قرار بدید تا خودش رو بگیره ..

با انگشت تست کنید وقتی جای انگشت روش موند وقت اونه که بخش سفید رنگ رو اضافه کنید و دوباره این کار رو تکرار کنید ..

دقت کنید مدت زمانی که شله زرد داخل یخچال قرار میگیره و میخواید لایه بعد رو اضافه کنید زیاد نشه چون در این صورت لایه هاتون موقع برگردوندن شله زرد از هم جدا میشه

,[categoriy]

تبلیغات

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق info@morix.ir تخلف اطلاع دهید.

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار