خیار، گوجه‌فرنگی، کاهو، توت‌فرنگی، کلم و انگور را قبل از مصرف ضدعفونی کنید

برای پیشگیری از بیماری‌های روده‌ای مانند وبا توصیه می‌شود مردم سبزی‌های برگ‌دار و صیفی‌‌های بوته‌ای مانند خیار، گوجه‌فرنگی، کاهو، توت‌فرنگی و کلم را که امکان آلودگی با آب در آنها بیشتر است، حتما ضدعفونی کنند زیرا اگر این محصولات آلوده باشند، ممکن است عامل بیماری‌هایی مانند اسهال خونی و ترشحی و حتی وبا باشند.

لازم است برای ضدعفونی کردن سبزی‌ها ابتدا آنها را چند دفعه با آب بشویید و بعد حتما از محلول ضدعفونی استفاده کنید. محلول ضدعفونی میوه و سبزی حتما باید به میزانی که تعیین شده مصرف شود زیرا زیاد‌تر یا کمتر استفاده کردن نتیجه دلخواه را در ضدعفونی ایجاد نمی‌کند. بعد از آن سبزی یا میوه را با آب بشویید و بعد با خیال راحت مصرف کنید.

برخی از مردم عادت دارند سبزی را با نمک یا سرکه یا مایع ظرفشویی می‌شویند، در حالی که نمک تنها قادر است گل و لای سبزی را از بین ببرد ولی میکروب‌ها را از بین نمی‌برد. در مورد سرکه نیز باید بدانید سرکه میکروب وبا و شیگلا را از بین نمی‌برد.

مایع ظرفشویی نیز با وجود اینکه باکتری‌کش است ولی نمی‌تواند کل باکتری‌های موجود در سبزی و میوه را از بین ببرد. از سوی دیگر، حساسیت‌زاست بنابراین نیاز است چند بار سبزی را با آب بشویید تا مایع ظرفشویی از سطح سبزی پاک شود و کار بسیار زمانبری است.

وبا و سایر بیماری‌های روده‌ای می‌تواند از میوه‌هایی مانند توت‌فرنگی و انگور هم منتقل شود. در چند سال اخیر در یکی از استان‌ها موجی از بیماری وبا راه افتاده بود که بعد از بررسی مشخص شد مردم توت‌فرنگی و انگور را به‌دلیل اینکه طعم میوه با ضدعفونی کردن تغییر می‌کند، فقط با آب می‌شستند و همین کار باعث شیوع بیماری وبا شده بود، بنابراین حتما میوه‌های بوته‌ای مانند توت‌فرنگی و انگور را هم قبل از مصرف ضدعفونی کنید.

تبلیغات

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق info@morix.ir تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار