انبه و خواص آن

انبه

 انبه میوه‌ای بسیار خوشمزه است که خیلی وقت‌ها ممکن است دوستداران آن فراموش کنند که فواید بسیار زیادی هم دارد.

در این مطلب آسمونی فواید این میوه را بیان کرده و به برخی نکات جالب درمورد آن و احتیاطات لازم نیز اشاره می‌کنیم.

میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.

ارزش غذایی

یک فنجان (حدود 225 گرم) انبه حاوی مواد زیر است :

  • 105 کالری

  • 76 درصد ویتامین C (آنتی‌اکسیدان و تقویت‌کننده سیستم ایمنی)

  • 25 درصد ویتامین A (آنتی‌اکسیدان و تقویت‌کننده بینایی)

  • 11 درصد ویتامین B6 به اضافه سایر ویتامین‌های B (کمک به عملکرد مغز و پیشگیری از بیماری‌های قلبی)

  • 9 درصد فیبر سالم پروبیوتیک

  • 9 درصد مس (مس یک کوفاکتور برای آنزیم‌های مهم جهت گلبول‌های قرمز خون می‌باشد)

  • 7 درصد پتاسیم (برای متوازن کردن مصرف بالای سدیم)

  • 4 درصد منیزیم

فواید انبه برای سلامتی

  1- پیشگیری از سرطان :

تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیبات آنتی‌اکسیدان انبه از سرطان‌های روده، سینه، خون و پروستات پیشگیری می‌کند. این ترکیبات شامل کرستین، ایزوکرستین، استراگالین، فیستین، اسید گالیک و متیل‌گالات و همچنین آنزیم‌های مختلف می‌باشد.

 2- کاهش کلسترول :

محتوی بالای فیبر، پکتین و ویتامین C در این میوه به کاهش کلسترول کمک می‌کند.

 3- پاکسازی پوست :

هم داخلی و هم خارجی برای پوست قابل استفاده است. و منافذ بسته شده پوست را باز کرده و جوش‌ها را از بین می‌برد.

 4- سلامت چشم :

یک فنجان انبه خرد شده 25 درصد از میزان موردنیاز روزانه از ویتامین A را فراهم می‌کند که به بهبود بینایی کمک کرده و از شب‌کوری و خشکی چشم جلوگیری می‌کند.

 5 قلیایی کردن کل بدن :

اسید تارتاریک، اسید مالیک و کمی اسید سیتریک موجود در این میوه به حفظ ذخیره قلیایی بدن کمک می‌کند.

 6- کمک به دیابتی‌ها :

به تنظیم سطح انسولین در خون کمک می‌کند. در یک داروی خانگی سنتی برگ‌های آن را در آب جوشانده، شب تا صبح در آب خوابانده و بعد جوشانده را صبح مصرف می‌کردند.همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد (60-41) به همین علت مصرف متوسط از آن سطح قندخون را بالا نخواهد برد.

 7- افزایش قوای جنسی :

منبع بسیار خوبی از ویتامین E می‌باشد. بااین حال ارتباط خوب بین میل جنسی و ویتامین E ابتدا با یک کلیت‌بخشی اشتباه روی تحقیقات بر روی موش‌های آزمایشگاهی ایجاد شد و تحقیقات بیشتر نشان داده است که مقدار متعادل از آن در این زمینه مفید است.

 8- تقویت گوارش :

پاپایا تنها میوه‌ای نیست که حاوی آنزیم‌هایی است که پروتئین را تجزیه می‌کنند. میوه‌های زیادی مثل انبه نیز هستند که این خاصیت مفید را دارند. فیبر موجود در این میوه همچنین به هضم و دفع غذا کمک می‌کند.

 9- کمک به دفع گرما :

گرفتن آب این میوه و مخلوط کردن آن با آب و شیرین‌کننده به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن کمک می‌کند.

 10- تقویت سیستم ایمنی بدن :

میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.

واقعیات و جزئیات

  • نسبت به همه میوه‌ها در سراسر جهان، میزان مصرف این میوه تازه از سایر میوه‌ها بیشتر است.

  • این میوه متعلق به 4000 سال پیش بوده است.

  • این میوه با گیاهان دیگری مثل پسته و بادام‌هندی هم‌خانواده است.

  • این میوه که بیشتر در هند رشد کرده و مصرف می‌شود، به “سافدا” (safeda) معروف است.

  •  1000 نوع مختلف دارد.

انبه

احتیاطات

  • اگر به پلاستیک خام حساسیت داشته باشید، این احتمال وجود دارد که به انبه و به‌ویژه انبه کال هم حساسیت بدهید. این واکنش به خاطر وجود اسیدآناکاردیک است.

  • پوست و عصاره آن حاوی اوروشیول است، ماده‌شیمیایی موجود در پیچک سمی امریکایی و سماق سمی که می‌تواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند.

  • برخی دلالان و فروشندگان برای رسیده کردن انبه از کاربید کلسیم استفاده می‌کنند که ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند، به همین دلیل بهتر است از انبه ارگانیک استفاده کنید. اگر انبه خریداری شده شما ارگانیک نیست، قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید یا یک شب در آب خیس کنید.

خواص داروئی انبه

 1- خواص میوه انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است. انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می‌باشد.

 2-  بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است.

 3-  تقویت کننده قوای جنسی است.

 4- رنگ صورت را درخشان می‌کند.

 5- دهان را خوشبو می‌کند.

 6- ادرارآور است.

 7- یبوست را برطرف می‌کند.

 8-  دارای مقدر زیادی اسید گالیک است. بنابراین دستگاه گوارش را ضد عفونی و تمیز می‌کند.

 9- تمیز کننده خون می‌باشد.

 10- بوی بد بدن را از بین می‌برد.

 11- حرارت بدن را کاهش می‌دهد و تب را پائین می‌آورد.

 12- برای رفع اسهال مفید است.

 13- خوردن آن ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین می‌برد.

 14- برای درمان بواسیر مفید است.

 15- عطش را برطرف می‌کند.

 16- انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آن را با سکنجبین بخورند.

خواص مغز هسته انبه

  • دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که به جای مغز بادام می‌توان از آن در شیرینی‌جات استفاده کرد.

  • خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می‌کند.

  • برای معالجه سرماخوردگی مصرف می‌شود.

  • سرفه‌های سخت را درمان می‌کند.

  • درمان کننده بواسیر خونی است.

  • خانمهایی که دچار خونریزی از رحم می‌باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده کنند.

  • مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است.

  • برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است.

  • ضد استفراغ است.

دیگر خواص درخت انبه

 1- گل انبه سرد و خشک است و اسهال را رفع می‌کند.

 2- اگر شکوفه درخت انبه را خشک کرده و هر روز حدود 3 گرم آن را با 10 گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه می‌کند.

 3- صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتیهای پوست مفید است.

 4- برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای درخت آن را روی سر بمالید.

 5- برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید.

تبلیغات

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق info@morix.ir تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار