نوشابه گازدار در لیست کالای آسیب رسان به سلامت قرار گرفت

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر بهروز جنت اضافه کرد: نوشابه های گازدار عموما فرآورده هایی هستند که از ترکیب آب و گازکربنیک، اسیدهای آلی، آمولسی فایر، رنگ و طعم دهنده که اغلب نیز مصنوعی هستند، تولید می شود.

وی با اشاره به دسته بندی نوشابه ها که بر اساس انواع طعم دهنده هایی مانند کولایا پرتغالی ای صورت می پذیرد که قبلا  مجوزهای لازم جهت استفاده در تولید را، از سازمان غذا و دارو اخذ کرده اند افزود: این فراورده ها با استفاده از قند ها طبیعی مانند شکر یا استویا و یا انواع  مصنوعی آن مانند آسپارتام، آسه سولفام و سوکرالوز و ... شیرین  می شوند

جنت تاکید کرد: از آنجا که این محصول در گروه کالاهای آسیب رسان به سلامت قرار گرفته است توصیه عمومی ما به عدم مصرف یا مصرف حداقلی آن است و این توصیه نیز صرفا «هشدار تغذیه ای» بوده و به معنای ممنوعیت مصرف نمی باشد.

وی به موضوع «کمک نوشابه های گازدار به هضم غذا» به عنوان تصوری اشتباه درباره مصرف این فراورده های آشامیدنی  نیز پرداخت و تصریح کرد: این باور تا جایی ریشه دوانده است که حتی برخی  افراد، راه حل درمان تشرح اندک یا زیاد اسید معده خود را در  مصرف این فراورده ها  جستجو می کنند غافل از اینکه دستگاه گوارش بدن برای هضم غذا، نیازی  به آنها  ندارد و فرد حتما باید با مراجعه به پزشک مشکل  خود را برطرف نماید.

جنت، مصرف نوشابه پس از غذاهای چرب را نکته دیگری برشمرد و عنوان کرد: از آنجا که این نوع غذاها دیر هضم هستند اگر پس از تناول آنها، نوشابه مصرف شود، به دلیل رقیق شدن اسیدهای گوارشی درهضم غذا و  ایجاد مشکل خواهد شد.

وی با نام بردن از بیماری «پوکی استخوان» به عنوان بیماری ای که  با آسیپ پذیرساختن استخوان ها موجبات شکستگی ‌های خود به خودی آنها را فراهم می کند یادآور شد: نوشابه ‌های گازدار علاوه بر قند زیاد، دارای املاح فسفاتی هستند که در جذب کلسیم غذا ایجاد اختلال می ‌کند لذا در صورت مصرف مداوم، کلسیم کاهش یافته و در نهایت  پوکی استخوان منجر خواهد شد.

جنت بیان داشت: نوشابه‌های گازدار همچنین به دلیل وجود ترکیبات CO2 و تبدیل آن به اسید کربنیک، مینای دندان را بصورت تدریجی حل می کنند که خود این موضوع، رنگ گرفتگی سطحی، ایجاد حساسیت و پوسیدگی ‌های ریز روی مینای دندان را به دنبال دارد.

وی خاطر نشان نمود: واحدهای تولید نوشابه گازدار تحت نظارت دائم مسئولین فنی شاغل در واحد تولیدی و نیز معاونت های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور هستند ضمن اینکه محصولات اینچنینی در طرحی کشوری سالانه مورد آزمون و پایش سختگیرانه قرار می گیرند و در صورت مشاهده هرگونه عدم انطباق با ضوابط، با آنها برخورد قانونی لازم بعمل می آید.

تبلیغات

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق [email protected] تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار